Miniloppisguide!

Hej Sundsvallsvänner! Jag och Josef sparkar rumpa på loppisar. Därför har vi nu täckt varenda centimeter av vårt hem av fissel. Samt utlyst loppmarknadsförbud. Så jag tänkte att under tiden borde ju någon annan utnyttja Sundsvalls svinbra loppisar: till exempel ni. Så varse! Hit kan ni gå och köpa snygga saker! Om ni vill!

Numero uno!
Vid västra station finns en lada full av prylar till salu! Skitbra grej! Bland spannmålstransportsrullband och gamla verktyg finns en triljon böcker och ett tak av stolar och miljoner rum av porslin och andra möbler och fina grejer. En gång hittade jag en gammal barnmorskeväska med portabel våg här. Köpte den ej. Kanske finns den kvar. Kanske kan man skapa en egen barnavårdscentral i privatiseringens skugga och profilera sig som Mary Poppins. Kanske inte.

Norra järnvägsgatan 9.


Numero dos!
Längst ner på vår gata (Nybro G) finns två fantastiskt fina loppisar vägg i vägg undangömda i en källarlokal. Den ena huserar i den betydligt större lokalen och med en första anblick som resulterade i livslång kärlek. Mao livsfarlig om du ej har spenderarbyxorna på.

Den andra (har jag till och med lyckats snappa upp namnet på, dam dam dam: Duo Retro) har dörren precis bredvid. Känns verkligen oerhört lyxig om man associerar loppis med krökt rygg och näsan i fyndlådan för att hitta en hammerdalsbjörn för en femma bland massa glaserade krukor utan fat. Känns exakt som en loppis ska vara om man är ute efter 50-60-70-talsdesign. Öppet (nästan) varje onsdag & fredag kl.12-16. Kolla facebooksidan vettja!

Nybrogatan 8

Numero tres!

I forna Nackstaskolans lokaler (tror jag) finns Nacksta Loppis. Utbudet är inte sådär jätteutvalt och sorterat men fyndfaktorn bedöms till 3000. Här köpte vi två gigantiska symaskinsplanscher med instruktioner för en femma styck. Kommer hänga i ett framtida pysselrum. Hurra!

Öppettider står på bilden. Men ett förtydligande kan vara på sin plats för samtliga som ej hittar sina förstoringsglas: Torsdag samt lördag klockan 11-14!

Nackstavägen 14 A

 

Loppis loppis loppis! Lycka till!
MVH 1 st överpeppad köpbesatt person.

 

1 kommentar
  1. Sarasdiary skriver: 21 november, 201208:19

    Ååå så kul med loppis och tack för tips! Jag har endast besökt den i Hamsta. Har ni varit där ? :-)

Skriv en kommentar