Vi bor i en gammal kyrka.

På sistone har jag forskat lite i ämnet, rotat runt på bibblans medelpadshylla och har i min forskningsrapport kommit fram till följande:
1. Vems benrester som egentligen låg där vi idag har våra lunchfat (obs det var han här efter att ha hängt 100 år i Trondheim).
2. Att altaret faktiskt stod på samma plats som vi idag har vårt köksbord = vi dinerar med Gud.
3. Att en orgel ska ha rymts nånstans i vårt vardagsrum mellan soffor och duplobitar.

Jag fick en liten historienördskick när jag hittade en liten bild i en häftad informationsfolder. Visserligen när en amerikansk präst tagit över stället och bytt ut altaret mot ”ett enkelt träbord” och slängt de grova kyrkbänkarna åt fanders i förmån för ett par stolar. Hade ju gillat om det vara lite mer dramatiskt än ett köksbord med en lite för lång linneduk. Men ändå! Här har kanske folk lovat varandra evig kärlek, fått en ring på fingret och burit med sig den dagen i resten av sitt liv. Här där vi idag äter stuvade makaroner och gör matteläxa.

katolskakyrkan

gran2

 

8 kommentarer
 1. ellinor skriver: 4 april, 201306:09

  häftigt! hyreshuset jag bor i med mamzen = arbetarbostäder på 1800talet, huset papi har = skobutik från samma tid. han har sin skivsamling i samma hyllor där finaste finskorna stod på display :’)

 2. Victoria B skriver: 4 april, 201306:17

  COOLT!

 3. Gabriella skriver: 4 april, 201307:44

  Nej vad mäktigt!

 4. Amanda Thörnlund skriver: 5 april, 201306:35

  Jag tror att det kan vara så att jag själv har jag varit i ert hem när en katolsk vän skulle döpa sig när vi var ungefär 12 år :)

  • iekw skriver: 5 april, 201301:44

   Åh häftigt! De sista åren innan de flyttade härifrån använde de vår lägenhet som församlingsgård. Så du kanske fick dig en bulle eller två här efter dopet!

 5. mimmi skriver: 8 april, 201310:21

  Hej! Lite worried över att frågorna kan vara lite väl privata, men så tänkte jag att du faktiskt inte behöver svara om så är fallet.
  Jag undrar -av ren nyfikenhet- vilket gymnasium du gick på, och om sni ””"lever”"” på csn-bidrag eller övriga bidrag, eller om ni har någon inkomst och ISÅFALL vad ni arbetar med??
  ha nu en wonderbar dag!

 6. linn skriver: 22 maj, 201306:44

  IDA!!! eran ljusslinga. vart har ni köpt deeeeen? har letat efter någon braaa men hittar ingeeeeeet. :( blir det fint ljus med eran? är det varmt ljus? hehe kramizzz

  • iekw skriver: 23 maj, 201310:22

   Den är från Lagerhaus! Finns på Granit också. Hoppas du hittar någon som passar!

Skriv en kommentar