Gårdagens veggomåndag!

mandag

Det här receptet hittade jag på Pinterest. Det är därför originalbilden till exempel är snygg och har en perfekt obränd yta och en liten bit serveringspurjo på sig.

Quinoaburgare!

2 dl quinoa (som okokt alltså – sen sväller det jö)
2 dl riven ost
1 ½ dl keso
3 ägg
1 riven morot
1 dm hackad purjolök
3 msk vetemjöl
½ tsk socker
¼ tsk svartpeppar
¼ tsk kummin
1 ½ tesked salt
2 finhackade klyftor vitlök

(Och då gärna ekologiska varor, visst då? Vi försöker att alltid köpa allt ekologiskt, men om en ej har möjlighet till detta kan en ju börja med dessa fem varor!)

Vidare instruktioner:
1. Koka quinoan. Det står på baksidan av paketet hur en gör.
2. Blanda ihop alla ingredienser. Med fördel i en skål.
3. Forma till burgare.
4.  Stek.
5. Ät!

I brist på bröd (och tid att göra bröd på) åt vi burgarna utan. Och istället med endast grönsaker och tzatsiki. Hej kostcirkeln, du är en främling för mig!

8 kommentarer
 1. Patricia skriver: 18 juni, 201310:12

  Men var det gott da? :)

 2. iekw skriver: 18 juni, 201310:25

  JA!

 3. Caroline skriver: 18 juni, 201311:11

  Ogilla att de har Saltå Kvarn på bilden i länken med fem varor att byta till ekologiskt. Saltå Kvarns produkter är inte ekologiska, utan biodynamiska. Om folk hade bättre koll på vad biodynamisk odling innebär och att det är en metod som används av de religiösa och lätt galna antroposoferna, så skulle de förmodligen inte vara lika peppade på att handla deras varor.

 4. Matilda skriver: 19 juni, 201307:24

  Alla(eller iaf nästan alla?) saltå kvarns produkter är kravmärkta=ekologiska. Några är dessutom biodynamiska= odlade när mars står nära jupiter eller liknande yadayada.
  Själv gillar jag saltåkvarn pga att de bidrar till att göra ekologisk mat ”hippt” med sina snygga , instagramvänliga förpackningar.

 5. Caroline skriver: 20 juni, 201305:48

  Matilda: Antroposoferna på Saltå Kvarn förespråkar också homeopati och ger med andra ord inte sina djur mediciner när de är sjuka. De är också en del av Vidarkliniken som försöker bota cancer med tistlar och Waldorfskolan som både är rasistisk och låter barn bli mobbade. Så nej, Saltå Kvarn är inte hippa på något sätt.

 6. Friday skriver: 20 juni, 201303:59

  Gjorde precis dessa och hjälp va rinnig min ”smet” blev, fick lägga till mer mjöl så fick de typ american pancake form. Men jisses så goda!

 7. Matilda skriver: 24 juni, 201306:57

  Obs! Jag tycker inte Saltå kvarn har hippa värderingar, utan som jag skrev, förpackningar.
  Jag vet att det är mycket som är skumt men också mycket som jag tycker är bra. Jämfört med konventionella matproducenter som ofta är helt utan goda sidor.
  Om saltå kvarn trots sina dåliga sidor får folk att intressera sig för ekologisk mat blir jag glad.

 8. Svärisar i sönnsvall. | Iekw skriver: 17 augusti, 201309:43

  [...] vi bjöd våra långväga gäster på dom häääääääär quinoaburgarna. Som typ har tagit stuvade makaroners förstaplats på [...]

Skriv en kommentar