Svärfamilj i Sönnsvall pt 2.

vss2

Den här helgen har inte bara min svärisfamilj varit på besök, utan även hösten. Därav den myziga koftan. I och med detta råkade en annan blicka på litteraturlistan inför min första kurs på lärarprogrammet och ramlade av stol. Öjöjöj. Det var typ en miljon obligatoriska sidor. Blir så stressad och rädd och nerviz och förstår bara inte hur jag ska hinna kombinera moderskap och studentskap och allt som jag vill hinna med och allt som jag måste hinna med. Ni som har klarat det/håller på att klara det: giv mig pepp tack! <3 <3 <3 <3 <3 <3 Mvh en vilsen en.

vss4
I övrigt har dagen spenderats helt stresslöst. I ett gammalt fiskeläger för att vara exakt. Vi har strosat och pekat på sjöbodar och hus som vi har tänkt flytta in i. Så fort de nuvarande heminnehavarna har godkänt det. Lär ju gå rätt fort dårå.

vss1Strosing.

vss5

Och kollat på havet samt plockat blåbär i skogsbrynet. Vilket mys.

vss6

Dagens klöverskörd efter en lunch i Hamnstugan.

Och när alla andra lyckades finna fyrklöver passade jag på att hitta inte mindre än tre femklöver. Mvh klövermästaren.

vss3

Sedan åkte vi på Selånger marknad och strosade ytterligare några tusen mil.

vss7

Och nu väntar marknadsgodis och finalen av Work of art tillsammans med little febergirl, mannen i mitt liv och mina dödströtta ben. Oki. God natt!

8 kommentarer
 1. Ohemul skriver: 18 augusti, 201306:48

  Den där kombinationen kommer att gå helt utan problem. Lovar!
  Lycka till på nya terminen nu!

 2. Agnes skriver: 18 augusti, 201308:56

  Jamen klart du fixare! Inga konster för en supermama! Och för den delen, man gör bara sitt bästa och det räcker himla bra! Jag börjar få himla mycket börja-skolan-ångest nu. Börjar på måndag, om exakt en vecka, hjälp! Men det blir kul ju.

  Vilken härlig helg ni haft o vilken lyckotant du måste vara nu med alla dina fyrklövrar. Det är bara att tänka på alla dina klövrar och inse att det kommer att gå så bra i höst :)

 3. Alice skriver: 18 augusti, 201309:31

  Det där klarar du galant. Tänk vad mycket dumskallar till lärare det finns, de klarade ju sin utbildning så du kommer ju fixa det där också! Börjar skolan på tisdag och är nervös också – men tänk vad roligt ändå å börja skolan igen :)

 4. Becca skriver: 18 augusti, 201311:54

  Klart du kommer klara det galant! Jag läser lärarprogrammet på Karlstad Universitet och har nu läst i tre år (klar i januari 2014, yey!) och det är verkligen inte så läskigt som det kan verka! Visst, listan över kurslitteraturen är lång oftast men mina två främsta råd är: 1. Låna så många böcker som möjligt, det blir svindyrt annars! Sen kan du köpa de böcker som är extra bra! 2. Vänta lite och se vilka böcker som behöver läsas och vilka som man kanske bara kan bläddra lite i, för man behöver inte läsa alla böcker från pärm till pärm, om man inte vill då förstås! :)

 5. Pulber skriver: 19 augusti, 201306:29

  Äsch, det är LUGNT, jag lövar! Väldigt sällan behöver man läsa mer än typ en tredjedel av all kurslitteratur.. om man ändå vill vara duktig så är det viktigt att komma ihåg att det är i princip omöjligt (och onödigt!) att läsa ALLT noga – öva upp din lästeknik (kolla om skolan erbjuder nån studietekniksföreläsning!), kolla på schema, var noggrann på föreläsningar, anteckna och försök lista ut vad föreläsare och lärare tycker är viktigt! DET KOMMER ATT GÅ SKITBRA.

 6. Linnea skriver: 19 augusti, 201308:14

  Jag pluggar till lärare och jag har en tjej i min klass som är ensamstående mamma till en knodd på ett år, en på två år och en på tre år. (Det är sant, jag lovar) Och hon klarar det jättebra. Tjejer kan, som du vet.

 7. Hanna skriver: 19 augusti, 201302:59

  Hej Ida! Efter fyra år fick jag min efterlängtade lärarexamen i slutet av juni. Ibland är det skitjobbigt men för det mesta är det fantastiskt roligt att få läsa något som man sen får jobba med
  :) Du kommer att klara det hur bra som helst! Första året är alltid värst, det säger till och med lärarna på Universitetet. Men som sagt, du kommer att klara det alldeles galant och du kommer att få det kalaskul :) lycka till med studierna! YOU CAN DO IT!!!

 8. Elin skriver: 20 augusti, 201309:52

  Jag läste allt obligatoriskt i ungefär en vecka. Sen insåg jag att man ALDRIG behöver läsa inför föreläsningar osv. eftersom föreläsaren ändå tar upp prick vad som står i boken. Det vill säga. Papper och penna på skoltid kan användas istället för att läsa tråkiga böcker på ens fritid. Det enda man behöver läsa böcker till är seminarier. Viktigt, viktigt. Sen såklart tentor och så men till dem kan man ofta gå ihop om man hittar ett bra studiegäng och dela upp jobbet. Du kommer klara det utmärkt Ida! Kom ihåg att du är smart! Ps. Låna böcker på bibliotek. Jag har inte lagt en spänn på kurslitteratur på tre år.

Skriv en kommentar