En förmiddag i blåbärsskogen.

u9

Idag vaknade min lilla tremannafamilj upp i sommarstugan.

u1

Dagen började som vilken dag som helst. Med bäryoghurt och leksaker. Vi anade ännu inte att detta skulle bli Den Bästa Dagen Någonsin™.

u2

Förvandlingen från helt vanlig till världens bästa började gro först i beslutet om att plocka blåbär.

I samarbete med solskenet AB och sommarens sista suck.

u6

Så jag och S begav oss ut till skogs och andades frisk luft, kollade på myrstackar och farliga svampar. Plockade blommor och kottar. Om det här på något sätt skulle ha kunnat kopplas till en religiös upplevelse av något slag skulle en kunna säga att jag blev frälst. Och konverterade till religionen i fråga. Flyttade till ett kloster. Rakade en kal fläck mitt på huvudet osv.

Åh skogen och fågelkvitter och barnskatt, i love u. Jag vill bo här. Eller ja i en stuga som ligger här.

Kan ju vara värt att tillägga att jag alltid sett mig som en person som bor i lägga. I stan. Och inte skaffar barn förrän vid trettio. Jaha.

u3

Just blåbär blev det inte så himla många av alls. Det dög faktiskt bara som färdkost.

u8_1500

Men däremot en bäck att plaska i. Leve gummistövlar!

u7

Under den mörkaste vintern när jag är gammal och grå tänker jag minnas just exakt den här dagen.

3 kommentarer
 1. Farmor skriver: 25 augusti, 201307:37

  Helt underbart, ni tar tillvara varje sekund o varje litet kryp. Härligt att ni njuter av livet och nuet. Kramar till er från mig

 2. Jessica skriver: 26 augusti, 201310:17

  Hej!

  eftersom att er familj verkar ha så mycket fantastiska saker och bra stil/inspirerande så undrar jag om jag kan få lite hjälp. Min brors dotter ska döpas på lördag och jag har seriöst sökt med ljus och lykta efter en passande doppresent. Men utan någon som helst lycka. Har du några tips? Familjen som har allt och som mestadels köper dyrt. Jag vill bara hitta någonting klockrent som känns som en 10 poängare.

 3. Annika skriver: 27 augusti, 201307:35

  Vilken fin dag att få spara o kunna plocka fram när det är mörkt o kallt ute.

Skriv en kommentar