En annan sak jag aldrig trodde att jag skulle vilja göra: jobba med sexualupplysning. Men det vill jag. Jättejättemycket.

Hej min vän! Ikväll såg jag den här videon.

Blev arg.

Tänkte ”men det måste ju finnas mer jag kan göra!?!?!??!?!??”

Surfade in RFSUs hemsida.

Klickade  runt.

Och hittade följande: RFSU:s informatörsutbildning.. Typ min dröm. Så jag sökte den.

Den är gratis och bara 40 timmar lång och handlar om tonårssexualitet, abort, ömsesidiga relationer, genus, sexuella trakasserier och kondomkunskap. För att en sedan ska få komma ut i skolor för att jobba med sexualupplysning. Som en sedan gör vid sidan om sin vanliga sysselsättning (obs lärarstudier fortfarande – ska ej skola om mig igen). Alltså att få slå ihop mina tre favvosysslor de senaste åren: informationsutbildningen, tjejjoursarbete och lärarutbildningen. VÄLJ MIG VÄLJ MIG VÄLJ MIG!

6 kommentarer
 1. Jessica skriver: 27 augusti, 201308:42

  Hurra för dig!!

 2. Anna skriver: 27 augusti, 201308:50

  Du är ju fantastisk Ida som vill göra detta! Jag håller tummarna!

 3. Gabriella skriver: 28 augusti, 201307:42

  Hurra, vilken himla bra idé!

 4. Farmor skriver: 28 augusti, 201303:14

  Absolut, nischar i varandra jättebra. Här nere har vi en organisation som heter LAFA (Landstinget förebygger aids) med många bra utbildningar.

 5. Camilla skriver: 29 augusti, 201309:26

  ÅH VAD du är bra!! HÅLLER TUMMARNA!!!! JAAA!

 6. Amanda skriver: 1 september, 201309:53

  Okej – tårar i ögonen. Tack för att du la upp filmen!

Skriv en kommentar